nl en de 

Zoek op Datum Zoek op Accommodatie

Vakantiewoning in Friesland in de winter

Vaak een “vergeten schoonheid”. Ook de wintermaanden in Gaastmeer en omgeving zijn prachtig! En met een beetje geluk heeft het goed gevroren en kan er volop geschaatst worden in de omgeving.

Wandelen en fietsen

Wanneer de temperatuur echt begint te dalen veranderen de Friese landschappen in prachtige witte pareltjes.  Een genot om door deze omgeving te gaan fietsen of wandelen. Mooie voorbeelden hiervan zijn de routes langs de Oudegaaster Brekken richting Workum, of de andere kant op via Heeg en IJlst richting Sneek.

 

Gaasterlandse Bos

Op nog geen half uurtje rijden is het grootste bos van Friesland te vinden: het Gaasterlandse bos. Een prachtig bos om doorheen te wandelen of om met de moutainbike te verkennen. Het bos grenst aan het IJsselmeer en biedt vele mooie beekjes, kliffen en loofbossen. Hier kun je al snel reeën, ganzen of dassen spotten!
Aan het einde van het bos is het “Mirnster Klif” te vinden, een prachtige plek aan het IJsselmeer voor een kopje koffie of warme chocolademelk.

 

Ganzen spotten   

De omgeving van Gaastmeer is erg geliefd bij ganzen, maar ook bij de “ganzenspotters”. Regelmatig staan er auto’s aan de kant van de weg om foto’s te maken van de trekganzen welke massaal een tussenstop maken in Friesland. De ganzen welke in de wintermaanden in Friesland te zien zijn, zijn de rotgans, brandgans, kolgans en rietgans.

 

Schaatsen in Friesland

Natuurlijk moet het weer een beetje mee zitten en moet het echt goed gevroren hebben willen we kunnen schaatsen op natuurijs, maar! Als het eenmaal zover is, is het hier prachtig! Stap bij Waterrecreatie Syperda in de haven op het ijs en maak prachtige schaatstochten naar Heeg, Workum en Hindeloopen. We hopen nog steeds op een elfstedentocht!

 

Gezelligheid in steden en dorpen

In omliggende steden en dorpen is er ook in de wintermaanden genoeg te doen en te beleven. Winterfair in Heeg, Lekker Sneek Wintereditie, kerstmarkten, cabaret en muziek in het theater, schaatswedstrijden Thialf, enz, enz.

 

Handige links voor evenementen en activiteiten

VVV Zuidwest Friesland
UITagenda Sneek
Evenementen Friesland
IJsbaan Thialf Heerenveen
Zwembad Sneek
Weduwe Joustra
Fries Scheepvaart museum Sneek
Jopie Huisman Museum Workum

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Watersport en recreatie hartje Friese merengebied

De perfecte locatie voor een watersport-, fiets of wandelvakantie! Vanuit ons kleinschalige en rustig gelegen vakantiepark in Friesland verhuren wij vakantiehuisjes aan het water, platbodemschepen (tjalken, skutsjes, lemsteraken en zeeschouw) en diverse open boten zoals polyvalken en randmeren. Het vakantiepark is van alle gemakken voorzien met een receptie, restaurant Boppe de Golle, openbare toiletten en douches, ruime parkeergelegenheid, passantenhaven en kleine speeltuin.

 

Geen gesjouw met boodschappen!

Maak het uzelf gemakkelijk en laat uw boodschappen voor afvaart in Gaastmeer bezorgen. 

Lees meer  

Nieuwsbrief

Schrijf je in en blijf op de hoogte van al onze ontwikkelingen en aanbiedingen!