nl en de 

Zoek op Datum Zoek op Accommodatie

Boek uw zeilvakantie met skutjse Nieuwe Onderneming online!

SKUTSJE NIEUWE ONDERNEMING - 10 personen

 • SKUTSJE NIEUWE ONDERNEMING - 10 personen
 • SKUTSJE NIEUWE ONDERNEMING - 10 personen
 • SKUTSJE NIEUWE ONDERNEMING - 10 personen
 • SKUTSJE NIEUWE ONDERNEMING - 10 personen
 • SKUTSJE NIEUWE ONDERNEMING - 10 personen
 • SKUTSJE NIEUWE ONDERNEMING - 10 personen
SKUTSJE NIEUWE ONDERNEMING - 10 personen SKUTSJE NIEUWE ONDERNEMING - 10 personen SKUTSJE NIEUWE ONDERNEMING - 10 personen SKUTSJE NIEUWE ONDERNEMING - 10 personen SKUTSJE NIEUWE ONDERNEMING - 10 personen SKUTSJE NIEUWE ONDERNEMING - 10 personen

Skutsje Nieuwe Onderneming huren?

In opdracht van Klaas Wiersma uit Heeg heeft de werf in Zuidhorn dit skutsje in 1911 gebouwd. In 2000 deze platbodem gerestaureerd en getuigd zodat dit skutsje verhuurd kon worden. Skutsje Nieuwe Onderneming heeft een luxe opbouw gekregen met een ruime kuip. Dit skutsje is ingericht voor 10 personen en heeft een aparte hut met een tweepersoons bed. Wilt u een ander vergelijkbaar skutsje huren? Kijk dan eens bij skutsje Drie Gebroeders en skutsje Zeldenrust.

Skutsje Nieuwe Onderneming heeft 9 vaste slaapplaatsen + 1 slaapplaats in de roef / zithoek.

De in 1911 gebouwde "Onderneming" had een originele lengte van 16,35m. In 1927 is het schip verkocht en verlengt naar 18,90m om zo meer klei te kunnen vervoeren. Het schip is later door de derde eigenaar terug gebracht naar haar originele lengte. Leuke historische verhalen over de Nieuwe Onderneming zijn te lezen op skutsjehistorie.nl

Geen gesjouw met boodschappen!

Maak het uzelf gemakkelijk en laat uw boodschappen voor afvaart in Gaastmeer bezorgen. 

Lees meer  

Watersport en recreatie hartje Friese merengebied

De perfecte locatie voor een watersport-, fiets of wandelvakantie! Vanuit ons kleinschalige en rustig gelegen vakantiepark in Friesland verhuren wij vakantiehuisjes aan het water, platbodemschepen (tjalken, skutsjes, lemsteraken en zeeschouw) en diverse open boten zoals polyvalken en randmeren. Het vakantiepark is van alle gemakken voorzien met een receptie, restaurant Boppe de Golle, openbare toiletten en douches, ruime parkeergelegenheid, passantenhaven en kleine speeltuin.

 

Bewaren

Bewaren

REACTIES VAN ONZE GASTEN

 • Reactie Rik van den Bosch

  We hebben een geweldig weekend gehad, waarin het weer geweldig meezat, maar ook de wind en het getij. De boot was prima verzorgd, de instructeur was goed (we waren wel een beetje verrast dat hij donderdagavond al op de boot was.…), ik ben zeer tevreden. Tot een volgende keer! Rik van den Bosch Deze foto heb ikzelf gemaakt op het wad!
  Rik van den Bosch, Gendt

  Reactie B. den Boer

  Al 10 jaar op rij met veel zeil plezier huren wij boten bij syperda. Inmiddels de halve vloot gehad :-) en altijd naar volle tevredenheid. Volgend jaar zeker weer.
  B. den Boer, Gouda

 • Reactie De Jong

  We hebben weer een prachtige week gehad in oktober! Tot volgend jaar!
  De Jong, Uden

  Reactie M.peters

  Met de Wantij heerlijk gezeild! Een prachtige zonnige warme week in juli. Drooggevallen op het wad en genieten van de natuur. De wantij is een aanrader trouwens, hij is werkelijk prachtig.
  M.peters, Aalsmeer

 • Reactie Martijn van Kooten

  Een geweldige plek aan het water om heerlijk de Friese meren op te gaan. Lekker de motorboten voor de deur om elke dag te kunnen vissen op het Gaastmeer. Goede service vanuit Syperda!
  Martijn van Kooten, Driebergen-Rijsenburg

  Reactie Marian Broerma

  We zijn over het Heegermeer en over de Fluessen weer terug gezeild, Ik heb een topdag gehad en het team ook! Bedankt!
  Marian Broerma, Dronten