nl en de 

Zoek op Datum Zoek op Accommodatie

Gaastmeer, Heeg en omgeving

Thuishaven voor veel watersport- plezier en omgeven met mooie natuurgebieden, fiets- en wandel routes!

Groot aanbod van verschillende tjalken, skûtsjes, lemsteraken en een zeeschouw. Te huur met of zonder schipper.

Vakantiewoningen deels direct aan het water gelegen met eigen aanlegsteiger voor uw gehuurde open boot

  • Gaastmeer, Heeg
  • Gaastmeer, Heeg
  • Gaastmeer, Heeg
  • Gaastmeer, Heeg
  • Gaastmeer, Heeg
  • Gaastmeer, Heeg
  • Gaastmeer, Heeg

De omgeving van Gaastmeer en Heeg

Gaastmeer bevindt zich in het centrum van het Friese watersportgebied en is hiermee de thuishaven voor veel watersportplezier. Gunstig gelegen tussen het Heegermeer, het Grote Gaastmeer en het IJsselmeer.

Naast de oneindige mogelijkheden voor de waterport biedt deze waterrijke omgeving ook veel moois voor natuur-, fiets- en wandelliefhebbers. De omgeving biedt vele mooie routes langs de Friese meren, natuurgebieden en pittoreske dorpen en steden en maken het zeker de moeite waard om Friesland te bezoeken!

Het water op

Waterrecreatie Syperda heeft een groot aanbod van verschillende boten. Van grotere schepen, zoals skutsjes en lemsteraken, tot de kleinere polyvalken, randmeren en sloepen, waar prachtige routes mee gevaren kunnen worden.

Binnen een mum van tijd bent u vanuit Gaastmeer op het Grote Gaastmeer, het Heegermeer of de Fluessen. Met een open toer- of zeilboot zijn leuke locaties zoals Heeg, Workum, Woudsend, Sloten en Balk erg leuk om te bezoeken. Vrijwel alle locaties aan het water bieden de mogelijkheid om uw gehuurde boot aan te meren en waar u binnen een paar meter al op een gezellig terras kunt zitten.

Gaat u liever niet zeilen? Wij verhuren ook verschillende sloepen en motorbootjes. Erg leuk om mee te gaan toeren of te vissen.

LEES MEER OVER HET VAARGEBIED VAN DE OPEN BOTEN

Het IJsselmeer en de Waddenzee zijn ook erg in trek, en zijn met een platbodem vanuit Gaastmeer snel en makkelijk te bereiken. Via Workum kunt u in een uur de zeilen al hijsen op het IJsselmeer. Wilt u naar de Waddenzee? Dan hoeft nu nog maar een paar uurtjes verder te varen en kunt u, eenmaal door de sluis bij Kornwerd, koers zetten richting Harlingen of een van de Waddeneilanden.

Het Friese merengebied biedt ook vele mooie routes en plaatsen om te bezoeken. En uiteraard zijn er ook andere routes om de Waddenzee te bereiken. Gaastmeer is dan ook niet voor niets ideale thuishaven voor een zeilvakantie!

LEES MEER OVER HET VAARGEBIED VAN DE PLATBODEMSCHEPEN

Ligging van het park

Het vakantiepark bevindt zich aan de rand van Gaastmeer, direct aan het begin van het dorp. Met alle gemakken, zoals een kleine supermarkt, enkele terrassen en eetgelegenheden, op loopafstand.

Het park is ook van alle gemakken voorzien: met een ruime parkeergelegenheid, receptie, restaurant en passantenhaven met openbare toiletten en douches.

Fietsen en wandelen

Langs het water, door het bos of wanneer u liever verschillende pittoreske dorpen en steden wilt bezoeken: u kunt alle kanten op!

Fietsen zijn ook te huur bij Waterrecreatie Syperda. Wanneer u deze op tijd reserveert zullen deze klaar staan bij aanvang van uw vakantie.

Het Brekkenpaad bij Oudega is 1 van deze prachtige routes voor fietsers en wandelaars. Langs het water komt deze uit in Nijhuizum, vlakbij Workum. Van daar uit kunt u richting Bolsward of It Heidenskip.

En andere leuke optie is het Rijsterbos. Vanuit Gaastmeer zult u er wel met de auto of op de fiets naartoe moeten, maar het is een erg mooi en groot bos om te wandelen of mountainbiken! Leuke tip: Achter het bos bevindt zich het Mirnster Klif. Een mooie plek om een kopje koffie te drinken met uitzicht over het IJsselmeer.

Houdt u wel een beetje van Nederlandse en Friese historie? Dan is de Friese Molenroute een echte aanrader! Veel van deze molens zijn nog in bedrijf en kunt u een kijkje binnen nemen. Zo zijn er nog veel meer routes: bij de receptie van Gaastmeer zijn diverse fiets- en wandelkaarten te verkrijgen.

Wanneer u wat meer de gezelligheid en drukte op wilt zoeken is Sneek een leuke stad om te bezoeken. Ongeveer 20 minuten rijden of 45 minuten fietsen vanuit Gaastmeer. Een gezellige stad met veel historische kernmerken. En uiteraard ook erg bekend van de Sneekweek en het Skutsjesilen. Leuke dorpen in de omgeving van Gaastmeer zijn oa.: Heeg, Woudsend, Balk, Sloten, Workum en Hindeloopen. Hier is vooral zomerdag eigenlijk altijd wel wat te zien of te beleven.

Evenementen

Wanneer u graag wilt weten wat er tijdens uw vakantie allemaal in Friesland te doen en te beleven is, dan verwijzen wij u graag door naar de website van VVV Zuidwest Friesland.

Watersport en recreatie hartje Friese merengebied

De perfecte locatie voor een watersport-, fiets of wandelvakantie! Vanuit ons kleinschalige en rustig gelegen vakantiepark in Friesland verhuren wij vakantiehuisjes aan het water, platbodemschepen (tjalken, skutsjes, lemsteraken en zeeschouw) en diverse open boten zoals polyvalken en randmeren. Het vakantiepark is van alle gemakken voorzien met een receptie, restaurant Boppe de Golle, openbare toiletten en douches, ruime parkeergelegenheid, passantenhaven en kleine speeltuin.

 

Geen gesjouw met boodschappen!

Maak het uzelf gemakkelijk en laat uw boodschappen voor afvaart in Gaastmeer bezorgen. 

Lees meer  

Nieuwsbrief

Schrijf je in en blijf op de hoogte van al onze ontwikkelingen en aanbiedingen!